Dirty Bounty Coffee

Koffie inspiratie voor thuis

Bij COFFEELAB zijn we altijd bereid om te delen. Daarom delen we hier graag onze koffie inspiratie voor thuis. En natuurlijk ook bruikbaar op het werk. In onze vestigingen in Eindhoven, Den Bosch, Nijmegen en Breda zijn we altijd bezig met experimenteren en testen.

Daar hebben we uiteraard ook alle apparatuur en ingrediënten voorhanden om lekker te experimenteren met alles dat met koffie te maken heeft. Maar ook thuis kan je veel doen met onze heerlijke COFFEELAB koffie.

Het maakt niet uit of je nu een volautomatische espressomachine gebruikt, of een handmatige pistonmachine. Zelfs met onze capsules voor jou Nespresso apparaat kan je allerlei recepturen maken.

Jeroen van COFFEELAB maakt in opdracht van KRUPS een groot aantal leuke filmpjes met de meest uiteenlopende koffierecepten. Neem nou deze Dirty Bounty Coffee.

Alles wat je nodig hebt is:

-Chocoladesaus (dit kan ook chocoladepasta zijn)

-Kokosmelk (Melkvervanger van bijvoorbeeld Alpro)

-COFFEELAB koffiebonen, filterkoffie of capsules. 

De werkwijze vind je onder het filmpje.

 

  1. Sluit de melksysteem aan op de machine*. En steek de slang in een pak kokosmelk. 
    * Als je geen volautomaat hebt, schuim dan de kokosmelk op met een melkschuimer.
  2. Bedek de bodem van een hoog en smal glas met chocoladesiroop.
  3. Kies bij de machine voor de optie (More) en dan voor de optie melkschuim.
  4. Vul je glas tot 1 cm onder de rand met kokosmelkschuim.
  5. Laat de melk en het melkschuim even rusten, zodat ze van elkaar scheiden.
  6. Zet vervolgens de espresso.
  7. Deze valt door het schuim en blijft prachtig op de helft hangen. Nu ontstaan er 4 lagen:
    1. Chocoladesaus
    2. Kokosmelk
    3. Espresso
    4. Kokosschuim
  8. Garneer de drank af met kokossnippers of -rasp en wat chocoladesaus.
  9. Uiteraard serveren met een stukje bounty!

Veel succes met dit recept. Voor vragen of informatie kan je ons altijd bereiken op jeroen@coffeelab.nl

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen